Refraktometr univerzální pro ovocné koncentráty (džusy, sirupy, džemy atd.) ATC 62

Kvalitní refraktometr / brixmetr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření obsahu cukru v ovocných koncentrátech/džusech, sirupech, džemech, kondenzovaném mléku apod. v rozs...Více informací
Refraktometr univerzální pro ovocné koncentráty (džusy, sirupy, džemy atd.) ATC 62
879 Kč 727 Kč bez DPH
Dodání 3 - 8 dní
Dostupnost u dodavatele: 6 ks
Osobně v prodejně:pondělí 20. května 2024Přepravní společností:úterý 21. května 2024
Kód0103218EAN8596386010181

Kvalitní refraktometr / brixmetr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření obsahu cukru v ovocných koncentrátech/džusech, sirupech, džemech, kondenzovaném mléku apod. v rozsahu 28 - 62 % Brix. 

  • refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek
  • tento refraktometr / brixmetr se používá všude tam, kde je třeba zjišťovat procentní obsah cukru v ovocných koncentrátech / džusech, v sirupech, v ovocných džemech, v kondenzovaném mléku, v rostlinných olejích, v melase apod. v rozsahu 28 až 62 % Brix
  • měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout kapku měřené látky na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti (%) podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí
  • velká, dobře čitelná stupnice pro obsah cukru v % (28 – 62 % Brix), možnost doostření
  • stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu
  • vysoké rozlišení měření i přesnost měření
  • ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 10°C až 30°C není nutná žádná kalibrace)
  • pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii
  • lehká, ale velmi odolná konstrukce tělesa přístroje ze speciální aluminiové slitiny
  • část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení bez nebezpečí smeknutí se ruky
  • nevyžaduje prakticky žádnou údržbu
  • vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost

    Obsah dodávky:
    1 ks  refraktometr pro měření cukernatosti
    1 ks  praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro
    1 ks  pipeta pro odběr vzorku
    1 ks  šroubováček na kalibraci přístroje
    1 ks  antistatický čistící hadřík na optický hranol
    1 ks  český návod k obsluze

    Parametry:
    rozsah stupnice pro měření cukernatosti 
    rozlišení (obě stupnice)
    přesnost (obě stupnice)
    rozměry
    hmotnost refraktometru
    hmotnost refraktometru vč. obalu
    28 % až 62 % Brix
    0,2 %
    ± 0,2 %
    155 x 30/40 mm
    117 g
    270 g
VýrobceGenborx
Popis
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše